Tekst en copy

Wie ik ben en waarom ik schrijf

Schrijven is voor mij als ademen. Vroeger schreef ik hele verhalen in m’n hoofd. Tegenwoordig pak ik daarvoor pen en papier, of mijn laptop.

De route naar tekstschrijven

Van jongs af aan ben ik gek op puzzelen. Zo’n legpuzzel met meer dan duizend stukjes, daar kon ik uren zoet mee zijn. De kunst van het schrijven is voor mij een grote puzzel met verschillende mogelijke uitkomsten. Dat realiseerde ik me een aantal jaar geleden en sindsdien heb ik die kunst in verschillende vakgebieden uitgevoerd, waaronder de communicatiesector en de journalistiek.

Er ontbrak echter altijd één ding en dat was vrijheid. Ik floreer bij het indelen van mijn eigen werktijden en wisselende werkomgevingen. Dat was in loondienst uiteraard lastig te bewerkstelligen. Vandaar de keuze om de sprong te maken naar het ondernemerschap voor de perfecte schrijfomstandigheden.

De route naar mijn woorden

Wat mij onderscheidt als tekstschrijver: ik ben heel behendig in het inzetten van mijn woorden op verschillende manieren. Hier komt ook de puzzelaar in mij weer naar boven. Informatie opzoeken, in me op nemen, structureren en verwerken, schuiven met woorden en zinnen, toveren met stijlfiguren; daar maak je mij gelukkig mee.

Ik kies graag mijn eigen pad, heb weinig sturing nodig. Het liefst schrijf ik over onderwerpen die dicht bij mij staan: natuur, buiten zijn, bewegen, sporten, een bewuste en duurzame lifestyle en avonturen beleven. Daarnaast leer ik ook graag nieuwe dingen. Dan ben ik op mijn gelukkigst en presteer ik het beste.

Dit is typisch ik:

  • Ik ben gek op dieren. Katten, honden, paarden, ezels, alpaca’s, alles wat knuffelbaar is.
  • Stiekem ben ik een beetje een sportgekkie. Ik volg veel verschillende sporten op tv en sport zelf ook graag.
  • Ik ben een beetje bang voor vissen en reptielen. Waarschijnlijk omdat ze niet fluffy en zacht zijn.
  • Wandelen/hiken is mijn meest recente hobby. In oktober 2018 liep ik de Inca Trail in Peru.
  • Havermelk lattes drinken is m’n guilty pleasure. Het liefst met iets lekkers erbij.

Meer weten over mij, of wil je samenwerken? Stuur me een berichtje.